< Zpět na stránku novin
foto: Wikimedia commons free

Vlkodlaci jsou mezi námi!

 

Mlhavá rána a temné noci přicházejí...a s nimi i bytosti z pekel, vlkodlaci neboli vlčí lidé jsou mezi námi!

Jak vypadají, jak se jimi stát a na spoustu dalších otázek se vám dnes pokusíme odpovědět. Začneme ale pěkně od začátku. Kdo nebo co je vlkodlak?

Vlkodlaci jsou známí jako pololidi neboli napůl lidi a napůl vlci. Nejznámnější je, že vlkokodlak oživá o úplnku. Bohužel neznáme žádného vlkodlaka, abychom se ho zeptali, jak to doopravdy je, a tak čerpáme především z hororů a povídek. Spousta lidí si myslí, že vlkodlaci vypadají jako strašně chlupatí lidé. My si ale myslíme, že vypadají jako normální lidé, jenom při úplňku se mění.

Vlkodlakem se můžete stát různými způsoby:

1.) Kousne vás jiní vlkodlak.

2.) Kousne vás vlk.

3.) Někdo vás prokleje.

4.) Vzbudíte se a jste najednou vlkodlak. Smůla...

Jak poznat vlkodlaka:

1.) Srostlé obočí

2.) Chlupatý hrudník

3.) Zvířecí rysy

Myslíte, že jste vlkodlak nebo znáte někoho, kdo možná vlkodlak je? Napište nám do redakce!

Možná někteří z vás nevěří na hororové a filmové vlkodlaky. Existuje však ale nemoc, které se říká vlkodlačí syndrom či hypertrichóza. Lidé, kteří trpí syndromem lidského vlka, se musejí vypořádat s hustým, tmavým ochlupením, jež se objevuje na místech, které neodpovídá věku a pohlaví. Tito lidští vlci, jak se jim občas přezdívá, tak mají nejčastěji celý obličej pokrytý srstí. Známý je případ indického chlapce Lality Patidara. Ve vesnici, ve které žije, si sousedé na jeho nezvyklý zjev zvykli a Lalita má ve vsi spoustu kamarádů.

Autor: Julie Jendrulková

foto: iDnes.cz

Doporučujeme: